*
GPU not detected after CPU upgrade
« on: February 02, 2018, 09:19:53 am »
Previous CPU was an i5 7400 and GPU (1080) was working fine, installed the new CPU (i7 7700k) and booted up and there was no display detected. Nvidia geforce, gpu z and device manager doesn' t show the card, however device manager it 's visible under hidden.

Tried DDU to uninstall drivers and reinstall- no luck.
Updated BIOS and chipset, no change.

Any help is appreciated. Thanks in advance.
Intel Core i5 7400 | Asus ROG Strix B250F | CM Hyper 212X | Zotac GTX 1080 AMP | HyperX 8GB (2 x 4GB) | Samsung 850 EVO 500GB | Team L5 240GB | 2* WD Blue 1TB | 2TB WD Blue| EVGA G3 750W | NZXT s340 Elite White | Blackwidow Ultimate 2014 | Logitech G402 | Corsair Void Wireless & Shure SRH1540 | Logitech Z623 | Modi 2.0 | Acer Predator XB1 2K 24" Gsync 144hz
*
Re: GPU not detected after CPU upgrade
« Reply #1 on: March 17, 2018, 07:58:08 am »
Your mobo probably reset display output to onboard when you did the bios upgrade. check if its on PCIE instead? try the closest PCIE slot to the CPU as well.
*
Re: GPU not detected after CPU upgrade
« Reply #2 on: March 17, 2018, 08:04:49 am »
Damn, took quite some time for someone to reply to this post  :) Thanks for the input dude, but I found out that the PCIE slot the card was had malfunctioned, now I switched the card to the secondary slot which runs at x8.
Intel Core i5 7400 | Asus ROG Strix B250F | CM Hyper 212X | Zotac GTX 1080 AMP | HyperX 8GB (2 x 4GB) | Samsung 850 EVO 500GB | Team L5 240GB | 2* WD Blue 1TB | 2TB WD Blue| EVGA G3 750W | NZXT s340 Elite White | Blackwidow Ultimate 2014 | Logitech G402 | Corsair Void Wireless & Shure SRH1540 | Logitech Z623 | Modi 2.0 | Acer Predator XB1 2K 24" Gsync 144hz
*

    Offline king solomon

  • *****
  • 1966
  • 20
  • I'm not An Accountant, So Money is irrelevent
    • View Profile
Re: GPU not detected after CPU upgrade
« Reply #3 on: March 17, 2018, 10:04:59 am »
its not the slot bro, its  may be cpu socket, plz try remove and reinstall your cpu. cpu pins may not be contacting cpu pads which connect to pcie lanes.
When "0" try be "HERO", World Become "0".........
*
Re: GPU not detected after CPU upgrade
« Reply #4 on: March 17, 2018, 10:36:47 am »
He is probably right as well ^ but hey glad it works now. 8x is still plenty for 1080.